Digitaal pesten

Pesten en schelden is NOOIT leuk. Via internet kan je iemand ook pesten, doe dat niet. Schelden of via de chat is niet minder erg in het 'echt'. Iemand die gepest wordt, kan daar jaren later nog last van hebben. Wil jij dat op je geweten hebben?

Het team van Kinderchat treedt altijd op tegen schelden, pesten en andere overtredingen van onze regels. Wij willen dat iedereen bij ons in de chatbox terecht kan om even gezellig te kletsen of nieuwe mensen te leren kennen. Mensen die schelden, pesten of dreigen worden uit onze chatboxen verwijderd. Dit wordt ook wel een ban genoemd. Hoe erger jouw gedrag, hoe langer de ban. In sommige gevallen kan een ban wel een jaar duren.

Voor pesters en mensen die zich niet houden aan de leeftijdsgrens (of het gedrag dat daarbij past) zullen wij ook een ban voor de gehele server aanvragen.

Ondanks de grote inzet van ons team zou het toch kunnen gebeuren dat iemand je blijft lastigvallen en / of pesten. Neem dan gerust contact op met een van de operators. Je kunt ook een e-mailtje sturen naar de beheerder van de chat.

Kindertelefoon

Ben jij digitaal gepest en heb je het er helemaal mee gehad, of denk je dat je zelf te ver bent gegaan en weet je niet meer hoe je het moet oplossen? Bel dan gratis de kindertelefoon op nummer 0800-0432, of nummer 0900-0132 als je vanaf je mobiel belt.

Je kunt ook naar de site www.kindertelefoon.nl.

Pestweb

Pestweb is een landelijke hulpverlenende instantie, die kinderen, ouders en leerkrachten helpt bij alle vormen van pesten, ook digitaal pesten. Kinderen en jongeren kunnen Pestweb elke schooldag gratis en anoniem bellen, mailen. Ook kan er met Pestweb gechat worden. Zij bieden een luisterend oor en geven zonodig tips en adviezen. Daarnaast kunnen ook ouders en leerkrachten contact met Pestweb opnemen en is er ook op de site veel informatie met betrekking tot (digitaal) pesten te vinden. En ook specifiek voor spreekbeurten over pesten.

http://www.pestweb.nl/

Meldknop.nl

Meldknop.nl is een initiatief van Digibewust en wordt ondersteund door de politie.
Let op: het doen van valse aangifte bij de politie is strafbaar.